Troldtekt

Tuotekatsaus

Luonnollinen valinta

Troldtekt

Akustiset katto- ja seinälevyt ovat valmistettu 100% luonnonmateriaaleista; puusta ja sementtistä. Troldtekt -levyjen rakenne tarjoaa perustan erinomaiselle akustiikalle. Valitsemalla Troldtekt -tuotteita voit vähentää melua ja saavuttaa optimaalisen huoneakustiikan. Tämän lisäksi levyissä on runsaasti loistavia ominaisuuksia, muun muassa seuraavat:

 • Hyvä akustiikka
 • Terveellinen sisäilma
 • Dokumentoitu kestävyys
 • Tehokas palontorjunta
 • Luonnollinen vahvuus
 • Joustavat suunnitteluratkaisut

Logo1   Logo2   Logo3   Logo 4   Logo5

Lisää tuotteen ominaisuuksista »

Käyttökohteet

Troldtekt -levyt sopivat asennettaviksi niin kattoon kuin seiniin, saneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin.

Esimerkkejä käyttökohteista:Kuva 2

 • Urheilu- ja uimahallit
 • Lastentarhat ja päiväkodit
 • Koulut
 • Auditoriot
 • Konferenssi- ja messukeskukset
 • Elokuvateatterit
 • Ravintolat ja baarit
 • Toimisto- ja teollisuustilat
 • Kauppa- ja ostoskeskukset
 • Porraskäytävät
 • Galleriat
 • Yksityiskodit
 • Kotiteatterit
 • Hoivakodit ja palvelutalot
 • Parkkitalot
 • Ulkotiloissa vesikaton alla
 • Diffuusio ilmanvaihto (eläinsuojat)

Vastatakseen erilaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin levytyypeille on kehitetty eri ominaisuuksia.

Troldtekt

Troldtekt-a2Klassinen yhden kerroksen Troldtekt -akustiikkalevy on CE-merkitty ja täyttää paloturvallisuuden vaatimusluokan B-s1, d0 (vaikeasti syttyvä). Troldtekt -levyt ovat myös saavuttaneet Cradle to Cradle sertifioinnin hopealuokan, joka tarkoittaa että levyt eivät sisällä mitään haitallisia aineita ja ne voidaan palauttaa luontoon kompostoimalla.
Troldtekt -akustiikkalevyt voi ruuvata suoraan puukoolaukseen tai asentaa T-listoille. Mikäli taustalle asennetaan mineraalivillaa, varmistetaan paras mahdollinen äänenvaimennus (jopa aw = 1,0!).

Troldtekt mitat:

Paksuus (mm) 20/25/35/50
Leveys (mm)  600
Pituus (mm) 600/1200/2000/2400
Paino (kg/m²)  7,8/9,7/12,0/15,0

Tekniset tiedot (PDF) »

Äänenvaimennus »

Troldtekt A2

A2Troldtekt A2 on palamaton yhden kerroksen akustiikkalevy. Paloturvallisuus saavutetaan yksinomaan käyttämällä erityistä sementtiä valmistuksessa ja tästä syystä levyt eivät sisällä myrkyllisiä palonesto-lisäaineita. Troldtekt A2 on tarkoitettu asennettavaksi alueille, joissa on tiukemmat paloturvallisuusmääräykset, kuten esimerkiksi poistumistiet.

Troldtekt -A2-levyt ovat CE-merkittyjä ja täyttävät A2-s1, d0 paloturvallisuusvaatimukset. Paloturvallisen sementin ansiosta, Troldtekt A2-levy säilyttävät klassisen Troldtekt -akustiikkalevyn visuaalisen ulkonäön ja näin ollen levyjä voidaan yhdistää ja asentaa samassa rakennuksessa vaarantamatta estetiikkaa tai akustiikka. Troldtekt -A2-levy voi myös saavuttaa aw = 1,0.
Troldtekt -A2-levy on kevyempi ja helpompi käsitellä kuin muut verrattavissa olevat levyt samoilla paloturvallisuus ominaisuuksilla.

Troldtekt A2 mitat:

Paksuus (mm) 25
Leveys (mm)  600
Pituus (mm) 600/1200/2400
Paino (kg/m²) 11,0

Tekniset tiedot (pdf) »

Paloturvallisuus »

Troldtekt Plus

PlusTroldtekt Plus on kaksikerroksinen akustiikkalevy ja koostuu klassisesta Troldtekt -levystä johon on kiinnitetty ääntä vaimentava taustakerros. Taustakerroksena toimii joko kapseloitu mineraalivilla tai Stratocell, joka on kierrätetty tuote, valmistettu muovipulloista (polyeteeni).

Taustakerros on määräkokoinen ja asettuu levyjen reunojen taakse niin, että se sopii profiilien tai puurimojen väliin. Käyttämällä Troldtekt Plus-levyjä asennustyö nopeutuu ja työmaalla säästyy aikaa.

Troldtekt Plus on ideaalinen alaslaskettaviin kattoihin, alakatto-pilviin ja saneerauskohteisiin, koska levyt voi asentaa suoraan jo olemassa oleviin koolauksiin.

Troldtekt Plus-Stratocell, sopii erityisesti asenettavaksi suoraan katto- tai seinäkoolauksiin, koska ratkaisu tarjoaa erinomaisen äänenvaimennuksen.

Troldtekt Plus-levyt voi saavuttaa lähes samat äänenvaimennusarvot kuin alaslasketulla perus Troldtekt -levyllä jonka taakse on ladottu mineraalivilla, mutta pienemmällä sovituskorkeudella, 47mm.

Piirustus

Rakenne: 43 mm Troldtekt Plus (25 mm Troldtekt + 18 mm mineraalivilla) asennus 22 mm puurimoille. Asennuskorkeus ainoastaan 47 mm.

Troldtekt Plus-mineraalivilla

Tekniset tiedot »

Troldtekt Plus-mineraalivilla mitat:

Mineraali

Paksuus (mm)  43 (25+18)
53 (35+18)
65 (25+40)
75 (35+40)
Leveys (mm) 600
Pituus (mm) 600/1200/2400
Paino (kg/m²)  11,0 (43 mm)
13,3 (53 mm)
12,5 (65 mm)
14,8 (75 mm)

Troldtekt Plus-Stratocell

Tekniset tiedot »

Troldtekt Plus-Stratocell mitat:

Stratocell

Paksuus (mm) 

45 (25+20)
55 (35+20)
65 (25+40)
75 (35+40)

Leveys (mm) 600
Pituus (mm) 600/1200/2400
Paino (kg/m²) 

10,2 (45 mm)
12,5 (55 mm)
10,7 (65 mm)
13,0 (75 mm)

Rakenteet ja värit

Pintarakenne

Troldtekt -akustiikkalevyjen pintarakenne määritetään puulastujen leveydellä (puukuitu). Troldtekt -tuotteita on saatavilla eri rakenteilla; extreme (0,5 mm), ultrafine (1 mm), fine (1,5 mm) ja coarse (3 mm).

rakenne 1  

Extreme (0,5 mm puukuitu)

Rakenne2

Ultrafine (1 mm puukuitu)

Rakenne3

Fine (1,5 mm puukuitu)

rakenne 4  

Coarse (3 mm puukuitu)

Troldtekt -levyjä suositaan useimmiten täysin käsittelemättöminä ja luonnollisina. Troldtekt -tuotteita valmistetaan joko valkoisesta tai harmaasta sementistä ja sen luonnollisesta muodosta on kaksi versiota saatavana; luonnonpuu ja luonnonharmaa. Luonnonharmaat levyt valmistetaan harmaasta sementistä. Luonnonpuu-levyt valmistetaan valkosementistä, joka säilyttää puun luonnollisen värisävyn. Materiaalin luonteesta johtuen värivaihtelut levyissä ovat mahdollisia, selvimmin värivaihtelut ilmenevät luonnonharmaissa levyissä.

Värit

Värit

Jos haluat taata yhtenäisen värin, suosittelemme tehdasmaalattua Troldtekt -levyä.
Kaikki RAL / NCS-värit saatavilla.

Tehtaalla Troldtekt -levyt spray-maalataan vesipohjaisella maalilla, maalaamolinjalla suuttimet maalaavat levyt useista eri suunnista varmistaakseen yhtenäisen värin ja hyvän kattavuuden. Troldtekt -levyjä voi myös itse maalata käyttämällä pitkäkarvaista telaa tai käsisumutinta. Huom, Troldtekt -levyjen avoin rakenne vaikeuttaa saman yhtenäisen maalipeiton saavuttamisen, kuin minkä tehdasmaalatulla levyllä saavutetaan.

Huomioithan, että värisävy voi vaihdella riippuen siitä, maalaako luonnonpuu- tai luonnonharmaalle levylle. Esimerkiksi perusvalkoinen, väri 101, on sävyltään lämpimämpi maalattuna luonnonpuu-levylle. Mustat, harmaat ja muut tummat sävyt suosittelemme maalattaviksi luonnonharmaalle levylle paremman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Vakiovärit: Maalattu valkoinen pohjalevynä luonnonpuu tai luonnonharmaa, harmaa 202, tummanharmaa 208, musta 207 ja punainen 209.

Reunamuodot

Reunamuodot>>

Asennus ja säilytys

AsennusEnnen asennusta

Troldtekt -levyt säilytetään vaakatasossa asianmukaisesti tuettuna, esimerkiksi lavoilla tai rimoilla.

Ulkovarasto

Varastointia ulkona ei suositella. Jos se kuitenkin on välttämätöntä, Troldtekt -levyt on suojattava vesitiiviisti eivätkä ne saa olla kosketuksessa maahan. Huomioithan, että ulkona varastoitu aika tulisi olla niin lyhyt kuin mahdollista.

Varastointi sisätiloissa

Jos säilytät Troldtekt -levyt sisätiloissa, kaikki pakkaukset (muovit) on poistettava, jotta kosteutta ei muodostu pakkauksen sisällä. Levyt saavuttavat saman lämpötilan ja kosteustason kuin ympäristö. Säilytyksen aikana Troldtekt -levyt tulisi suojata kosteudelta, suoralta kuumuudelta ja pölyltä.

On tärkeää, että Troldtekt -levyt voivat sopeutua huoneen lämpötilaan ja kosteuteen ennen asennusta.

Troldtekt on puhtaasti luonnollinen materiaali, n. 50% puuta. Troldtekt -paneelin asennusta ei tulisi suorittaa ennen kuin rakennustyöt on tehty ja lämmitys on päällä.

Troldtekt -levyt ovat läpikäyneet kuivumista ennen tehtaalta lähtöä, mutta kuljetuksen tai varastoinnin aikana levyt ovat saattaneet jälleen imeä kosteutta. Jos asennat Troldtekt -levyt ilman sopeuttamista, vaarana on että levyt voivat kutistua asennuksen jälkeen.

Asennusohjeet 

Troldtekt®-akustiikka levyt K0, K5, K11 ja K0-U, asennus ruuveilla>>

Troldtekt®-akustiikka levyt K5-F ja K5-FU, asennus ruuveilla>>

Troldtekt®-akustiikka levyt, asennus KN-piilokannatuksella>>

Troldtekt® Plus K0, K5, K11 ja K0-U, asennus ruuveilla>>

Troldtekt® Plus K5-F ja K5-FU, asennus ruuveilla>>

Troldtekt®-wave, asennus ruuveilla>>

Troldtekt®-mosaic, asennus KN-piilokannatuksella>>

Troldtekt® rhomb, asennus ruuveilla>>

Troldtekt® mini rhomb, asennus ruuveilla>>

Troldtekt® 25 mm: n leijuva sisäkatto, asennus C60 profiileihin>>

Troldtekt® 35 mm: n leijuva sisäkatto, asennus C60 profiileihin>>

Troldtekt® Baffle, ripustus>>

Säilytys & akklimatisaatio »