Troldtekt

Tuotekatsaus

Luonnollinen valinta

Troldtekt

Akustiset katto ja seinäpaneelit ovat valmistettu 100% luonnonmateriaaleista; puusta ja sementtistä. Troldtekt paneeleiden rakenne tarjoaa perustan erinomaiselle akustiikalle. Valitsemalla Troldtekt tuotteita voit vähentää melua ja saavuttaa optimaalisen huoneakustiikan. Tämän lisäksi paneeleissa on runsaasti loistavia ominaisuuksia, muun muassa seuraavat:

 • Hyvä akustiikka
 • Terveellinen sisäilma
 • Dokumentoitu kestävyys
 • Tehokas palontorjunta
 • Luonnollinen vahvuus
 • Joustavat suunnitteluratkaisut

Logo1   Logo2   Logo3   Logo 4   Logo5

Lisää tuotteen ominaisuuksista »

Käyttökohteet

Troldtekt paneelit sopivat asennettaviksi niin kattoon kuin seiniin, saneeraus ja uudisrakennus kohteisiin.

Esimerkkejä käyttökohteista:Kuva 2

 • Urheilu- ja uimahallit
 • Lastentarhat ja päiväkodit
 • Koulut
 • Auditoriot
 • Konferenssi- ja messukeskukset
 • Elokuvateatterit
 • Ravintolat ja baarit
 • Toimisto- ja teollisuustilat
 • Kauppa- ja ostoskeskukset
 • Porraskäytävät
 • Galleriat
 • Yksityiskodit
 • Kotiteatterit
 • Hoivakodit ja palvelutalot
 • Parkkitalot
 • Ulkotiloissa vesikaton alla
 • Diffuusio ilmanvaihto (eläinsuojat)

Vastatakseen erilaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin käyttöpaneelityypeille on kehitetty eri ominaisuuksia.

Troldtekt

Troldtekt-a2Klassinen yhden kerroksen Troldtekt akustiikka paneeli on CE-merkitty ja täyttää paloturvallisuuden vaatimus luokan B-s1, d0 (vaikeasti syttyvä). Troldtekt paneelit ovat myös saavuttaneet Cradle to Cradle sertifioinnin hopea luokkaan, koska paneelit eivät sisällä mitään haitallisia aineita ne voidaan palauttaa luontoon kompostoimalla.
Troldtekt akustiikka paneeleita voi asentaa suoraan puukoolaukseen tai T-listoille. Mikäli taustalle asennetaan mineraalivillaa, varmistetaan paras mahdollinen äänenvaimennus (jopa aw = 1,0!).

Troldtekt mitat:

Paksuus (mm) 20/25/35/50
Leveys (mm)  600
Pituus (mm) 600/1200/2000/2400
Paino (kg/m²)  7,8/9,7/12,0/15,0

Tekniset tiedot (PDF) »

Äänenvaimennus »

Troldtekt A2

A2Troldtekt A2 on palamaton yhden kerroksen akustiikka paneeli. Paloturvallisuus saavutetaan yksinomaan käyttämällä erityistä sementtiä valmistuksessa ja tästä syystä paneelit eivät sisällä myrkyllisiä palonesto-lisäaineita. Troldtekt A2 on tarkoitettu asennettavaksi alueille, joissa on tiukemmat paloturvallisuusmääräykset, kuten esimerkiksi poistumistiet.

Troldtekt A2 paneelit ovat CE-merkittyjä ja täyttävät A2-s1, d0 paloturvallisuusvaatimukset. Paloturvallisen sementin ansiosta, Troldtekt A2 paneeli säilyttävät klassisen Troldtekt akustiikka paneelin visuaalisen ulkonäön ja näin ollen paneeleita voidaan yhdistää ja asentaa samassa rakennuksessa vaarantamatta estetiikkaa tai akustiikka. Troldtekt A2 paneeli voi myös saavuttaa aw = 1,0.
Troldtekt A2-paneeli on kevyempi ja helpompi käsitellä kuin muut verrattavissa olevat paneelit samoilla paloturvallisuus ominaisuuksilla.

Troldtekt A2 mitat:

Paksuus (mm) 25
Leveys (mm)  600
Pituus (mm) 600/1200/2400
Paino (kg/m²) 11,0

Tekniset tiedot (pdf) »

Paloturvallisuus »

Troldtekt Plus

PlusTroldtekt Plus on kaksikerroksinen akustiikka paneeli ja koostuu klassisesta Troldtekt paneelista johon on kiinnitetty ääntä vaimentava taustakerros. Taustakerroksena toimii joko kapseloitu mineraalivilla tai Stratocell, joka on kierrätetty tuote valmistettu muovipulloista (polyeteeni).

Taustakerros on määräkokoinen ja asettuu paneeleiden reunojen taakse niin, että se sopii profiilien tai puurimojen väliin. Käyttämällä Troldtekt Plus paneeleita asennustyö nopeutuu ja työmaalla säästyy aikaa.

Troldtekt Plus on ideaalinen alaslaskettaviin kattoihin, alakatto pilviin ja saneerauskohteisiin koska paneelit voi asentaa suoraan jo olemassa oleviin koolauksiin.

Troldtekt Plus-Stratocell, sopii erityisesti asenettavaksi suoraan katto tai seinä koolauksiin koska ratkaisu tarjoaa erinomaisen äänenvaimennuksen.

Troldtekt Plus paneeli voi saavuttaa lähes samat äänenvaimennus arvot kuin alas lasketulla perus Troldtekt paneeli jonka taakse on ladottu mineraalivilla, mutta pienemmällä sovitus korkeudella, 47mm.

Piirustus

Rakenne: 43 mm Troldtekt Plus (25 mm Troldtekt + 18 mm mineraalivilla) asennus 22 mm puu rimoille. Asennuskorkeus ainoastaan 47 mm.

Troldtekt Plus-mineraalivilla

Tekniset tiedot »

Troldtekt Plus mineraalivilla mitat:

Mineraali

Paksuus (mm)  43 (25+18)
53 (35+18)
65 (25+40)
75 (35+40)
Leveys (mm) 600
Pituus (mm) 600/1200/2400
Paino (kg/m²)  11,0 (43 mm)
13,3 (53 mm)
12,5 (65 mm)
14,8 (75 mm)

Troldtekt Plus-Stratocell

Tekniset tiedot »

Troldtekt Plus- Stratocell mitat:

Stratocell

Paksuus (mm) 

45 (25+20)
55 (35+20)
65 (25+40)
75 (35+40)

Leveys (mm) 600
Pituus (mm) 600/1200/2400
Paino (kg/m²) 

10,2 (45 mm)
12,5 (55 mm)
10,7 (65 mm)
13,0 (75 mm)

Rakenteet ja värit

Pintarakenne

Troldtekt akustiikkalevyjen pintarakenne määritetään puulastujen leveydellä (puu villa). Troldtekt tuotteita on saatavilla eri rakenteilla; extreme, ultrafine (1 mm), fine (1,5 mm) coarse (3 mm).

rakenne 1  

Extreme (0,5 mm puukuitu)

Rakenne2

Ultrafine (1 mm puukuitu)

Rakenne3

Fine (1,5 mm puukuitu)

rakenne 4  

Coarse (3 mm puukuitu)

Troldtekt levyjä suositaan useimmiten täysin käsittelemättöminä ja luonnollisina. Troldtekt tuotteita valmistetaan joko valkoisesta tai harmaasta sementistä ja sen luonnollisesta muodosta on kaksi versiota saatavana; luonnon puu ja luonnon harmaa. Luonnon harmaat paneelit valmistetaan harmaasta sementistä. Luonnon puu paneelit valmistetaan valkosementistä, joka säilyttää puun luonnollisen värisävyn. Materiaalin luonteesta johtuen värivaihtelut levyissä ovat mahdollisia, selvimmin värivaihtelut ilmenevät luonnon harmaissa paneeleissa.

Värit

Värit

Jos haluat taata yhtenäisen värin, suosittelemme tehdasmaalattua Troldtekt paneelia.
Kaikki RAL / NCS-värit saatavilla.

Tehtaalla Troldtekt paneelit spray-maalataan vesi-pohjaisella maalilla, maalaamolinjalla suuttimet maalaavat levyt useista eri suunnista varmistaakseen yhtenäisen värin ja hyvän kattavuuden. Troldtekt paneeleita voi myös itse maalata käyttämällä pitkäkarvaista telaa tai käsi sumutinta. Huom, Troldtekt paneelien avoin rakenne vaikeuttaa saman yhtenäisen maalipeiton saavuttamisen kuin minkä tehdasmaalatulla paneelilla saavutetaan.

Huomioithan, että värisävy voi vaihdella riippuen siitä, maalaako luonnon puu paneelille tai luonnon harmaalle paneelille. Esimerkiksi perus valkoinen, väri 101 on sävyltään lämpimämpi maalattuna luonnon puu paneelille. Mustat, harmaat ja muut tummat sävyt suosittelemme maalattaviksi luonnon harmaalle paneelille paremman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Vakio värit: Maalattu valkoinen pohjapaneelina luonnon puu tai luonnon harmaa, harmaa 202, tumman harmaa 208, musta 207 ja punainen 209.

Reunamuodot

Reunamuodot>>

Asennus ja säilytys

AsennusEnnen asennusta

Troldtekt paneelit säilytetään vaakatasossa asianmukaisesti tuettuna, esimerkiksi lavoille tai rimoilla.

Ulkovarasto

Varastointia ulkona ei suositella. Jos se kuitenkin on välttämätöntä, Troldtekt paneelit on suojattava vesitiiviisti eivätkä ne saa olla kosketuksessa maahan. Huomioithan, että ulkona varastoitu aika tulisi olla niin lyhyt kuin mahdollista.

Varastointi sisätiloissa

Jos säilytät Troldtekt paneelit sisätiloissa, kaikki pakkaukset (muovit) on poistettava, jotta kosteutta ei muodostu pakkauksen sisällä. Paneelit saavuttavat saman lämpötilan ja kosteus tason kuin ympäristö. Säilytyksen aikana Troldtekt paneelit tulisi suojata kosteudelta, suoralta kuumuudelta ja pölyltä.

On tärkeää, että Troldtekt paneelit voivat sopeutua huoneen lämpötilaan ja kosteuteen ennen asennusta.

Troldtekt on puhtaasti luonnollinen materiaali, n. 50% puuta. Troldtekt paneelin asennusta ei tulisi suorittaa ennen kuin rakennustyöt on tehty ja lämmitys on päällä.

Troldtekt paneelit ovat läpikäyneet kuivumista ennen tehtaalta lähtöä, mutta kuljetuksen tai varastoinnin aikana, paneelit ovat saattaneet jälleen imeä kosteutta. Jos asennat Troldtekt paneelit ilman sopeuttamista, vaarana on että paneelit saattavat kutistua asennuksen jälkeen, tämä saattaa aiheuttaa halkeamia.

Asennusohjeet »

Säilytys & akklimatisaatio »