Barrisol-tuotteet

Tilan dynamiikkaa voidaan muokata merkittävällä tavalla laadukkaan ja asiantuntevan tilasuunnittelun avulla. Erilaisten Barrisol-tuotteiden avulla erilaisia pintoja voidaan joko korostaa tai häivyttää. Kokonaisvaltaisen suunnitelman avulla tiloista voidaan tehdä esimerkiksi avarampia tai intiimimpiä. Barrisol alakattojärjestelmä tarjoaa todella laajan valikoiman erilaisia pintavaihtoehtoja: mokka, matta, kiiltävä, satiini, metalli, läpikuultava, peili ja perforoitu. Värivaihtoehtoja on yli 230 ja hyvin suurille tilauksille voidaan määritellä jopa oma RAL-väri.

Hyvin suunnitellun valaistuksen myötä tila herää loistoonsa ja valaistusta säätämällä tilan luonnetta on helppo ja nopea vaihtaa toivotun tunnelman mukaiseksi.

Perforoidulla Barrisol-alakattopinnalla saavutetaan huomattava akustinen parannus tilaan ja akustinen vaikutus syvenee entisestään, kun kattopinnan yläpuolelle voidaan asentaa huomaamaton lisäeristys. Perforointiaukot sallivat myöskin huomaamattoman videovalvonnan korkean turvallisuuden tiloissa.

Barrisol® on maailman monipuolisin alakattojärjestelmä - Se mahdollistaa kolmiulotteisen muotoilun ja on moniturvallinen palamattomuutensa, keveytensä, sekä eristyskykynsä vuoksi. Lisäksi se täyttää myös elintarvikevalmistuksen ja laboratorio-, sekä sairaalamaailman hygieniavaatimukset esteettisyyttä unohtamatta.

Kaikki Barrisol® alakatot tehdään tilaustyönä ja toimitusaika tehtaalta on n. kolme viikkoa. Kaikki työmaamittaukset ja asennukset tehdään vain valtuutettujen asentajien toimesta.

Barrisol® -esittely Tutustu tuotteisiine Barrisolin kansainvälisillä sivustoilla: www.barrisol.com

Turvallisuus

Korkea laatu ja turvallisuus muodostavat tuotteidemme ytimen

Barrisol (R) takaa tuotteidensa turvallisuuden niin julkisissa, kuin yksityisissäkin tiloissa. Barrisol-vuodat ovat CE-sertifioituja ja eurooppalaisten ja kansainvälisten paloluokitusten mukaisia (BS1-D0, BS2-D0, BS3-D0). Barrisolin jälkipaloaika on 0 sekuntia, mikä takaa käytön jopa laivoissa. Barrisol (R) tuotteet ovat CE -luokituksen mukaisia ja ne ovat tuotettu ftalaatittomilla pehmentimillä, ilman kadmiumia, elohopeaa tai arsenikkia.

Barrisol-tuotteiden asennusturvallisuus on vertaansa vailla

Tuotteet asennetaan 50°C -lämpötilassa. Vuodan lämmittäminen ja asentaminen ei tutkitusti aiheuta VCM-päästöjä (vinyylikloridimonomeeri). Tuotteet ovat kevyitä, eikä rakennusjätettä tai -pölyä synny asentamisen yhteydessä, joten asentaminen voidaan suorittaa tilojen normaalin käytön yhteydessä. 

Sisäilman laatu pysyy parhaana mahdollisena

Päästöttömät Barrisol-alakatot ja sisäseinät ovat parhaassa mahdollisessa sisäilman laatuluokassa: A+.

Tehokas vesihöyryn eristyskyky ja ääniaaltojen vaimennuskyky ovat aivan omaa luokkaansa

Akustoiva ja joustava Barrisol-materiaali estää korroosiota aiheuttavien höyryjen pääsemistä rakenteisiin ja se estää kondensoitumista aroilla pinnoilla. Lisäksi se tehostaa ilmanvaihtoa ja sen suuntaa. Materiaali ei edistä bakteerikasvua ja on desinfioitavissa, joten se on erinomainen kosteissa tiloissa, sekä jopa sairaaloissa, laboratorioissa ja korkeaa hygieniaa vaativissa tuotanto-olosuhteissa.

Ekologisuus

Kestävä kehitys ja ympäristöstä huolehtiminen kuuluvat Barrisolin ydinarvoihin.

Barrisol-vuodat ovat 100% kierrätettäviä. Pitkän elinkaarensa lopussa materiaalit voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen ilman hidasta lajitteluprosessia. Myös asennuslistoitus on 100% kierrätettävää ja siitä 90% menee suoraan uusiokäyttöön ilman jalostusta.

Materiaalin tuotantoprosessissa ei tarvita vettä, mikä säästää luonnonvaroja merkittävästi sillä vuosittain asennetaan yli miljoona neliömetriä Barrisolia ympäri maailman. Olemme panostaneet voimakkaasti ympäristöstä huolehtimiseen ja Barrisol kuuluukin parhaimpaan mahdolliseen A+ puhtausluokkaan haitallisia päästöjä ja alailmakehän otsonin muodostumista mittaavissa testeissä. Barrisolilla on myös CE-sertifikaatti.

Barrisol-tuotteet ovat teknisten ominaisuuksiensa ansiosta pitkäikäisiä, energiatehokkaita sekä helppohoitoisia. Lisäksi tuotantoprosessissa, kuljetuksissa ja huoltotoimenpiteissä säästyy paljon energiaa Barrisol-tuotteiden keveyden ansiosta.

Tekniset ominaisuudet

Barrisol-tuotteet voidaan irrottaa ja kiinnittää paikoilleen lukemattomia kertoja.

Barrisol-tuotteet ovat 100% kierrätettävissä ja niiden ympäristökuormitus on vähäinen

Turvallisuus

VTT:n paloluokitus SL1, jälkipaloaika 0 sekuntia. Vastaavat testit: Ranska, Saksa, Englanti, Japani, USA, Australia, Venäjä, sekä Loyd's:in luokitukset laivoille. Kiiltävät peilimäiset ja perforoidut pinnat mahdollistavat huomaamattoman turvavalvonnan.

Hygienia

Hygieniatesti Royal Institute of Public Health & Hygiene ja United States Testing Company, Inc. Biological Services Division. Ei muodosta kasvualustaa mikrobeille.

Akustiikka

Akustisesti korjaava. Estää jälkikaikuja ja karsii pois korkeita ääniä.

Valaistus

Valokatot, kirkasvalokatot, sekä taustaprojisointi

Paino

0,7-0,9 kg/m2 asennettuna

Kiinnitys

Äärireunoilta alumiini- tai PVC-listoihin

Koko

Max: 10m x 7m ilman kiinnityssaumaa. Taustaprojisointikalvon koko ilman kiinnityssaumaa 8m x 4m.

Muodot

Mahdollistaa kolmiulotteisen muotoilun ja on helposti muunneltavissa ja  huollettavissa.

Pintavaihtoehdot

Matta, satiini, kiiltävä, metalli, harjattu mokka, perforoitu, peili ja valoa läpäisevät

Värit

Yli 230 väriä ja mahdollisuus tehdä RAL-kartaston mukaisia sävyjä yli 1500m2 tilauksiin, sekä kustomoidut printit

Materiaalitakuu

10 vuotta

Materiaali

PVC-pohjainen kierrätettävä copolymeeri, jossa ei ole kadmiumia. Materiaali pyrkii aina palaamaan lähtömuotoonsa. Kalvojen  paksuus ja paino 0,18mm / 180 g/m2, poikkeuksena perforoitu mokkapintainen kalvo 0,36mm / 320 g/m2.

Murtolujuus

Pituussuunnassa 196,5kg/cm2, poikittaissuunnassa 220,8kg/cm2

Venyminen murtopisteessä

Pituussuunnassa 231%, poikittaissuunnassa 309%

Valonläpäisykyky

Projisointiin tai kirkasvalokäyttöön erikoiskalvossa (Lichtenstein) 80% ja heijastuminen 45%

Käyttölämpötilat

0-50°C. Dimensionaalinen stabiliteetti +15-45°C.

Kosteus

Ilman suhteellinen kosteus voi olla tilassa pysyvästi yli 90%, mukaanlukien merivesiolosuhteet.

Haponkestävyys

Kestää mm. max 15% rikkihappo- ja typpihapposeoksia, sekä max 10% pesuaineseoksia.

Hydrometrinen mittaus vesihöyryllä

 <65% RH=0,0030g/h m2 mm Hg, >65% RH=0,0045g/h m2 mm Hg

Myrkytön

Kalvo on myrkytön. Se voidaan steriloida ja pestä (vrt. lateksimaalatut pinnat, joiden pinnan paksuus on kaksinkertainen Bariisoliin nähden ja niissä on runsaasti myrkyllistä PVC:tä, jota Barrisolissa ei ole).

Lämmönjohtokerroin

0,16 x cal/m H°C. K=0,785, kun 3cm ilmarako ja 45mm lasivillaa.

Dokumentit

Tuotekatalogit

Kaikki tuotekatalogit löydät osoitteesta http://en.barrisol.com/doc-professional.htm

Asennusohjeet

Asennusohjeet löydät osoitteesta http://www.barrisol.fi/fi/barrisol-tuotteet/dokumentit