Akustointi tekee sisätilojen äänimaailmasta ihanteellisen

Sisätilojen laadukas akustointi tekee ihmeitä viihtyvyydelle.

Sisustus-Nummi ja tytäryhtiö Rakenne-Tikka toimittaa parhaat akustiikkatuotteet ja toteuttaa vaativatkin akustointi projektit ympäri Suomea.

Tilan akustointi

Akustisia ratkaisuja tarvitaan kaikkialla rakennuksissa, joissa ihmiset asuvat tai työskentelevät. Vietämme nykyään yhä enemmän aikaa sisätiloissa, minkä takia sisäympäristöön ja sen äänimaailma vaikutuksiin tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota. Melu voi aiheuttaa kuulovaurioita, häiriötä, vaikeuttaa keskustelujen ja äänimerkkien kuulemista sekä aiheuttaa kehollisia oireita ja univaikeuksia. Melu voi lisäksi vaikuttaa ihmisten keskittymiskykyyn ja siten heikentää työsuorituksia.

Tarjoamme kokonaisvaltaiset akustointiratkaisut yli 50 vuoden kokemuksella. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Ota yhteyttä

Tunnista akustoinnin tarve

Huonekuva

Melun pääasialliset lähteet ovat kaikki äänet, kuten puhe, ulkoa tulevat äänet, koneet ja laitteet. Kovat pinnat, kuten kivi-, puu- ja lasi, lisäävät tilan kaikuisuutta ja hälinää, tila tuntuu stressaavalta ja epämiellyttävältä. Mitä suurempi ja korkeampi tila on, sitä enemmän siellä kaikuu ja sen tärkeämmäksi akustointi tarve muodostuu. Sisäkattopinnan ollessa vino ongelma korostuu entisestään. Rappukäytävissä ääni kulkeutuu erityisen hyvin ala- ja yläkerran välillä, ellei äänen kulkureitillä ole vaimentavia pintoja.

Melu ja puheyksityisyyden puute ovat yleisimmät sisäympäristön haittatekijät. Tilassa, jossa jälkikaiunta-aika on pitkä, puheen ymmärtäminen vaikeutuu merkittävästi – esimerkiksi työn tehokkuus, oppiminen ja viihtyminen kärsivät. Huoneakustiikkaa parantamalla voidaan vähentää melun haittoja työteholle ja parantaa työntekijöiden ja asiakkaiden tyytyväisyyttä ja viihtyisyyttä.

Akustointi poistaa turhan melun

Jos melu on häiritsevää, kannattaa turvautua akustiikkaa parantaviin erikoistuotteisiin. Ääntä vaimentavia akustointilevyjä tulee sijoittaa tiloissa kovaa pintaa vastapäätä, niin kaikua ei synny. Koska lattiamateriaalit ovat yleisesti kovia pintoja, kattoon asennetut akustiikkalevyt antavat parhaan ääntä vaimentavan lopputuloksen.

Mikäli kattopintaa ei voida käyttää vaimennusmateriaalin asennukseen tai vaimennusmateriaali pelkästään katossa ei riitä, voidaan käyttää seinille asennettuja seinäakustiikkalevyjä poistamaan mahdollinen tärykaiku sekä kontrolloimaan ja estämään äänen heijastumista. Sekä sisäkatto- että seinäakustointituotteista löytyy laaja valikoima materiaaleja, malleja ja ratkaisuja.

Seinien akustointi Sisustusakustiikka

Hygieenisten tilojen akustointi

Hygieenisten tilojen akustiikkalevyt täyttävät eri tiloille asetetut hygienia-, puhdistettavuus- ja kosteudenkestovaatimukset. Levyjen ominaisuuksiin kuuluu hyvä ääniympäristö, puhdistettavuus, avattavuus, kosteudenkesto sekä paloturvallisuus. Hygienialevyjen käyttöalueet ovat: elintarviketeollisuus, elektroniikkateollisuus, lääketeollisuus, keittiöt ja muut teollisuuden tilat, jotka vaativat hyvää ääniympäristöä ja korkeaa hygieniatasoa.

Hygieeniset 1 Hygieeniset 2

Akustointi uudis- ja saneerauskohteissa

Akustointi on merkittävänä osana uudisrakentamista, peruskorjausta tai tilojen käyttötarkoituksen muutosta, jossa esimerkiksi vanha teollisuuskiinteistö muutetaan toimitiloiksi tai asunnoiksi. Kohteita voivat olla julkiset tilat, yritysten toimitilat, sairaalat, koulut, päiväkodit ja asuinrakennukset.

Hyvänä akustointi tavoitteena on saavuttaa tilaan sen käyttötarkoitusta tukeva ääniympäristö vaikuttamalla äänen käyttäytymiseen sopivilla pintamateriaaleilla ja akustisilla elementeillä. Hyvä akustiikka merkitsee kokonaisvaltaista viihtymistä – se lisää keskittymiskykyä, motivaatiota, työssäjaksamista ja hyvinvointia samalla kun se helpottaa vuorovaikutusta ja lievittää stressiä.

Teollisuuden 1 teollisuuden 2

Apua akustointitarpeeseen

Olemme kokonaisvaltainen sisäkatto- ja akustointiyritys ja tahdomme varmistaa sen, että viihdyt tilassa kun tilassa! Tuotevalikoimastamme löytyy laadukas ja laaja valikoima akustointituotteita vaativiinkin tiloihin.

Ota yhteyttä