Akustointi tekee sisätilojen äänimaailmasta ihanteellisen

Sisätilojen laadukas akustointi tekee ihmeitä viihtyvyydelle. Sisustus-Nummi ja tytäryhtiö Rakenne-Tikka toimittavat parhaat tuotteet ja toteuttavat vaativatkin akustoinnit ympäri Suomea.

Akustointi on tärkeää kaikissa rakennuksissa, joissa ihmiset asuvat, viettävät vapaa-aikaa tai työskentelevät. Koska vietämme nykyään yhä enemmän aikaa sisätiloissa, sisäympäristön akustiikkaan ja äänimaailman vaikutuksiin tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota. Meiltä saat apua ja ratkaisuja vaativiinkin kohteisiin.

Kysy lisää akustoinnista

Akustointi poistaa meluhaitat

Liiallinen melu voi aiheuttaa kuulovaurioita ja vaikeuttaa keskustelujen tai äänimerkkien kuulemista. Meluhaitat voivat myös vaikuttaa ihmisten keskittymiskykyyn ja sen myötä heikentää työsuorituksia. Pahimmillaan melun aiheuttama stressi voi johtaa kehollisiin oireisiin ja univaikeuksiin. Akustointi on ratkaisu tähän ongelmaan.

Melun pääasiallisia lähteitä ovat erilaiset äänet, kuten puhe, ulkoa tulevat äänet, koneet ja laitteet. Kovat pinnat, kuten kivi-, puu- ja lasi, lisäävät tilan kaikuisuutta ja hälinää. Tila voi tuntua stressaavalta ja epämiellyttävältä. Mitä suuremmasta ja korkeammasta tilasta on kyse, sitä enemmän siellä kaikuu ja sitä tärkeämmäksi akustoinnin tarve tilassa muodostuu. Sisäkattopinnan ollessa vino, ongelma korostuu entisestään. Rappukäytävissä ääni kulkeutuu erityisen hyvin ala- ja yläkerran välillä ellei äänen kulkureitillä ole akustoivia pintoja.

Melu ja puheyksityisyyden puute ovat yleisimmät sisäympäristön haittatekijät. Tilassa, jossa jälkikaiunta-aika on pitkä, puheen ymmärtäminen vaikeutuu merkittävästi ja esimerkiksi työn tehokkuus, oppiminen ja viihtyminen kärsivät. Akustoinnilla ja huoneakustiikkaa parantamalla voidaan vähentää melun haittoja työteholle ja parantaa työntekijöiden ja asiakkaiden tyytyväisyyttä ja viihtyisyyttä.

Kiinnostuitko akustoinnista? Ota yhteyttä

Poista häiritsevä melu

Jos melu on häiritsevää, kannattaa turvautua akustiikkaa parantaviin erikoistuotteisiin. Ääntä vaimentavia akustointilevyjä tulee sijoittaa tiloissa kovaa pintaa vastapäätä, niin kaikua ei synny. Koska lattiamateriaalit ovat yleisesti kovia pintoja, kattoon asennetut akustiikkalevyt antavat parhaan ääntä vaimentavan lopputuloksen.

Mikäli kattopintaa ei voida käyttää vaimennusmateriaalin asennukseen tai vaimennusmateriaali pelkästään alakatossa ei riitä, voidaan käyttää seinille asennettuja seinäakustiikkalevyjä poistamaan mahdollinen tärykaiku sekä kontrolloimaan ja estämään äänen heijastumista. Löydät meiltä akustointiin laajan valikoiman eri materiaaleja ja malleja sekä sisäkatto- että seinäakustointituotteista.

Akustointi uudis- ja saneerauskohteissa

Akustointi on nykyään merkittävä osa uudisrakentamista, peruskorjausta ja vanhojen tilojen käyttötarkoituksen muutosta. Akustointia vaativia kohteet ovat muun muassa julkiset tilat, yritysten toimitilat, sairaalat, koulut, päiväkodit ja asuinrakennukset. Hyvän akustoinnin tavoitteena on saavuttaa jokaiseen tilaan juuri sen käyttötarkoitusta tukeva ääniympäristö vaikuttamalla äänen käyttäytymiseen akustoivilla pintamateriaaleilla ja akustisilla elementeillä.

Hyvä akustiikka merkitsee kokonaisvaltaista viihtymistä – se lisää keskittymiskykyä, motivaatiota, työssäjaksamista ja hyvinvointia samalla kun se helpottaa vuorovaikutusta ja lievittää stressiä.

Meiltä saat apua viihtyisyyteen!

Olemme kokonaisvaltainen sisäkatto- ja akustointiyritys, missiomme on varmistaa, että viihdyt tilassa kun tilassa! Tuotevalikoimastamme löytyy laadukas ja laaja valikoima akustiikkatuotteita vaativiinkin tiloihin. Katso akustiikan ratkaisumme tai ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Katso akustiset ratkaisut Pyydä tarjous akustoinnista