Akustointi tekee sisätilojen äänimaailmasta ihanteellisen

Sisätilojen laadukas akustointi tekee ihmeitä viihtyvyydelle. Sisustus-Nummi ja tytäryhtiö Rakenne-Tikka toimittaa parhaat akustiikkatuotteet ja toteuttaa vaativatkin akustoinnit ympäri Suomea.

Akustisia ratkaisuja tarvitaan nykypäivänä kaikkialla rakennuksissa, joissa ihmiset asuvat, viettävät vapaa aikaa tai työskentelevät. Koska vietämme nykyään yhä enemmän aikaa sisätiloissa, sisäympäristöön akustiikkaan ja äänimaailman vaikutuksiin tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota. Meiltä saat apua ja ratkaisuja vaativienin kohteiden akustiointitarpeisiin.

Tunnista akustoinnin tarve

Liiallinen melu voi aiheuttaa kuulovaurioita ja vaikeuttaa keskustelujen ja äänimerkkien kuulemista. Melu haitat voi myös vaikuttaa ihmisten keskittymiskykyyn ja sen myötä heikentää työsuorituksia. Pahimmillaan melu voi jopa aiheuttaa kehollisia oireita ja univaikeuksia. 

Melun pääasialliset lähteet ovat kaikki äänet, kuten puhe, ulkoa tulevat äänet, koneet ja laitteet. Kovat pinnat, kuten kivi-, puu- ja lasi, lisäävät tilan kaikuisuutta ja hälinää, tila tuntuu stressaavalta ja epämiellyttävältä. Mitä suuremmasta ja korkeammasta tilasta on kyse, sitä enemmän siellä kaikuu ja sen tärkeämmäksi akustoinnin tarve tilassa muodostuu. Sisäkattopinnan ollessa vino ongelma korostuu entisestään. Rappukäytävissä ääni kulkeutuu erityisen hyvin ala- ja yläkerran välillä, ellei äänen kulkureitillä ole akustoivia pintoja.

Melu ja puheyksityisyyden puute ovat yleisimmät sisäympäristön haittatekijät. Tilassa, jossa jälkikaiunta-aika on pitkä, puheen ymmärtäminen vaikeutuu merkittävästi ja esimerkiksi työn tehokkuus, oppiminen ja viihtyminen kärsivät. Akustoinnilla ja huoneakustiikkaa parantamalla voidaan vähentää melun haittoja työteholle ja parantaa työntekijöiden ja asiakkaiden tyytyväisyyttä ja viihtyisyyttä.

Akustointi poistaa turhan melun

Jos melu on häiritsevää, kannattaa turvautua akustiikkaa parantaviin erikoistuotteisiin. Ääntä vaimentavia akustointilevyjä tulee sijoittaa tiloissa kovaa pintaa vastapäätä, niin kaikua ei synny. Koska lattiamateriaalit ovat yleisesti kovia pintoja, kattoon asennetut akustiikkalevyt antavat parhaan ääntä vaimentavan lopputuloksen. Mikäli kattopintaa ei voida käyttää vaimennusmateriaalin asennukseen tai vaimennusmateriaali pelkästään alakatossa ei riitä, voidaan käyttää seinille asennettuja seinäakustiikkalevyjä,  poistamaan mahdollinen tärykaiku sekä kontrolloimaan ja estämään äänen heijastumista. Sekä sisäkatto- että seinäakustointituotteista löytyy laaja valikoima materiaaleja, malleja ja akustisiaratkaisuja.

Akustointi uudis- ja saneerauskohteissa

Akustointi on nykyään merkittävänä osana uudisrakentamista, peruskorjausta ja vanhojen tilojen käyttötarkoituksen muutosta. Akustointia vaativat kohteeta ovat muun muassa julkiset tilat, yritysten toimitilat, sairaalat, koulut, päiväkodit ja asuinrakennukset. Hyvän akustointityön tavoitteena on saavuttaa jokaiseen tilaan, juuri sen käyttötarkoitusta tukeva ääniympäristö, vaikuttamalla äänen käyttäytymiseen akustoivilla pintamateriaaleilla ja akustisilla elementeillä.

Hyvä akustiikka merkitsee kokonaisvaltaista viihtymistä – se lisää keskittymiskykyä, motivaatiota, työssäjaksamista ja hyvinvointia samalla kun se helpottaa vuorovaikutusta ja lievittää stressiä.

Meiltä saat apua akustointitarpeeseen

Olemme kokonaisvaltainen sisäkatto- ja akustointiyritys, missiomme on varmistaa, että viihdyt tilassa kun tilassa! Tuotevalikoimastamme löytyy laadukas ja laaja valikoima akustointituotteita vaativiinkin tiloihin. Katso akustiset ratkaisumme tai ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Katso akustiset ratkaisut Ota yhteyttä