Alakatot, sisäkatto ja seinäverhoukset

Sisäkatto, alakatot ja seinäverhoukset vaativat suunnittelua ja asennustaitoa, kokemusta ja tietoa. Tarjoamme teknistä neuvontaa, ja avustamme niin suunnittelussa kuin oikeiden ratkaisujen ja materiaalien valinnoissakin vastataksemme kunkin kohteen tarpeisiin. Toteutamme asennuksen nopeasti ja luotettavasti, aina asiakkaan toiveiden mukaisesti.  

Ole meihin yhteydessä niin katsomme kohteellesi sopivat, kustannustehokkaat tuotteet ja ratkaisut laadusta tinkimättä.

Akustinen sisä- ja alakatto

Sisä- ja alakatto on merkittävässä roolissa uudis- ja saneerauskohteissa. Akustiikka on yksi tärkeimmistä tekijöistä ja vaikuttaa suoraan tilan viihtyisyyteen. Nykyään kiinnitetään entistä enemmän huomiota akustisiin sisä- ja alakattotuotteisiin, jotta tiloissa saavutettaisiin mieluisa äänimaailma sekä siihen, että sisä- ja alakatto täyttää tekniset vaatimukset.

Sisäkatto asennetaan kantavaan rakenteeseen ylä- tai alapohjaan. Alakatto ripustetaan runkorakenteella irti kantavasta rakenteesta ja sen avulla voidaan tilan mittasuhteita muokata halutulla tavalla. Tämä on tärkeää varsinkin tiloissa, joissa tehdään LVI- ja sähköteknisten asennusten kotelointeja.

Sisä- ja alakattolevyistä löytyy runsaasti vaihtoehtoja eri materiaaleista, joista tyypillisimmät ovat puukuitu, viilu, mineraalivilla, kipsi ja metalli. Alakattoja ja sisäkattoja asennetaan julkisiin tiloihin, yritysten toimitiloihin, sairaaloihin, kouluihin, päiväkoteihin ja asuinrakennuksiin. Kohteesta ja tilasta riippuen materiaalit ja asennustavat vaihtelevat vastatakseen kunkin tilan tarpeita.

Alakatto alas laskettuna ja avattavana

Alas laskettu ja avattava alakatto suojaa ja peittää yläpuolista tekniikkaa. Tämä on oiva vaihtoehto tiloihin, joiden kattoholveissa on paljon tekniikkaa ja vähän kiinnityspintaa. Yläpuolinen tekniikka on helposti huollettavissa alakatto rakenteen avattavuuden ansiosta. Alakatto myös suojaa, peittää ja antaa tilalle siistin yleisilmeen. Metallisia ratkaisuja käytettäessä alakaton puhdistettavuus on merkittävä etu, joka pidentää alakaton käyttöikää.

Siisti ja tasainen pinta

Helpoin ja nopein tapa asentaa sisäkatto on liimata levyt suoraan rakenteelliseen väli- tai yläpohjaan. Yläpohjan on oltava tasainen ja puhdas, jotta levyjen liimaus onnistuu mutkattomasti. Samalla saavutetaan siisti ja tasainen sisäkattopinta. Seinäverhouslevyt voidaan vastaavasti liimata tai kiinnittää niille kuuluvilla listoilla seinään. Myös sisäkattolevyille löytyy ruuvikiinnitteisiä listavaihtoehtoja. Ruuvikiinnitteiset listat mahdollistavat sisäkaton levyjen nopean vaihdon esimerkiksi vesivahingon sattuessa.

Erikoiskohteet

Tyylikäs ja viimeistelty ala- ja sisäkatto sekä seinäverhous on katseenvangitsija. Eri materiaaleilla ja pintavaihtoehdoilla voidaan vaikuttaa sekä akustiikkaan että viihtyvyyteen. Materiaalivalinta ja asennustapa korostuu kohteissa, joissa on erityisvaatimuksia kuten hygienia, akustiikka sekä kosteuden- ja palonkestävyys. Myös tilan muodot asettavat eri vaatimuksia asennustavalle ja materiaalin valinnalle.

Laajan yhteystyökumppaniverkostomme myötä on meillä tarjota parhaat materiaalit ja ratkaisut jokaiseen kohteeseen.

Luotettava kumppani logoAAA-logo  RALA-pätevyys RTN jäsenyritys

Copyright © 2023 Sisustus-Nummi Oy
Lähetä tarjouspyyntö