Sisäkatto, alakatto ja seinäverhoukset

Sisäkatto, alakatto ja seinäverhous vaativat suunnittelua ja asennustaitoa, kokemusta sekä tietoa. Tarjoamme teknistä neuvontaa ja avustamme niin alaslasketun katon suunnittelussa kuin oikeiden ratkaisujen ja materiaalien valinnoissa, jotta voisimme vastata kunkin kohteen tarpeisiin. Sisäkatto tai alaslaskettu katto asennetaan toimestamme nopeasti ja luotettavasti, aina asiakkaan toiveiden mukaisesti.   

Ole meihin yhteydessä, niin etsimme kohteellesi sopivan kustannustehokkaan tuotteen, ratkaisun tai katon laadusta tinkimättä. Sisustus-Nummella on vankka kokemus alakatoista ja niiden asentamisesta. Oli tarkoituksenasi sitten hankkia alaslaskettu katto tai sisäkatto akustiikka- tai sisustusmielessä, olemme valmiita auttamaan! 

Voit myös tutustua lukuisiin tyytyväisiin asiakkaisiimme tutkimalla referenssejämme

Sisäkatto vaikuttaa akustiikkaan

Sisäkatto ja alakatto ovat merkittävässä roolissa uudis- ja saneerauskohteissa. Akustiikka on yksi tärkeimmistä tekijöistä ja vaikuttaa suoraan tilan viihtyisyyteen. Nykyään kiinnitetään entistä enemmän huomiota akustiikkaan, oli kyseessä sitten sisäkatto, alakatto tai alaslaskettu katto. Erilaisissa tiloissa halutaan yhä useammin saavuttaa mieluisa äänimaailma. Huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, että kattorakenteet täyttävät tekniset vaatimukset. 

Sisäkatto asennetaan kantavaan rakenteeseen ylä- tai alapohjaan. Alakatto ripustetaan runkorakenteella irti kantavasta rakenteesta ja sen avulla voidaan tilan mittasuhteita muokata halutulla tavalla. Tämä on tärkeää varsinkin tiloissa, joissa tehdään LVI- ja sähköteknisten asennusten kotelointeja. 

Laadukas katto tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia niin sisustuksen kuin mukavuuden suhteen. Meluisissa tiloissa äänieristyksen tarjoava sisäkatto saattaa olla erinomainen valinta parantamaan viihtyvyyttä. Toisissa tiloissa sisäkatto tai alaslaskettu katto voi olla erittäin näyttävä sisustuselementti, joka piilottaa alleen talotekniikan. 

Sisäkatto tarjoaa monia hyötyjä 

  • parantaa akustiikkaa 
  • on ulkonäöllisesti miellyttävä 
  • mahdollistaa tilan mittasuhteiden muokkauksen 
  • mahdollistaa erilaiset valaistusratkaisut 
  • piilottaa sähköjohdot ja LVI-putkiston 

Kattolevyistä löytyy runsaasti vaihtoehtoja eri materiaaleista, joista tyypillisimmät ovat puukuitu, viilu, mineraalivilla, kipsi ja metalli. Alakatto ja sisäkatto asennetaan usein julkisiin tiloihin, yritysten toimitiloihin, sairaaloihin, kouluihin, päiväkoteihin ja asuinrakennuksiin. Kohteesta ja tilasta riippuen sisäkattomateriaalit ja asennustavat vaihtelevat vastatakseen kunkin tilan tarpeita. 

Alakatto alas laskettuna ja avattavana

Alaslaskettu katto ja avattava alakatto suojaavat ja peittävät yläpuolista tekniikkaa. Ne ovat oivia vaihtoehto tiloihin, joiden kattoholveissa on paljon tekniikkaa ja vähän kiinnityspintaa. Yläpuolinen tekniikka on helposti huollettavissa alakaton rakenteen avattavuuden ansiosta. Sisäkatto myös suojaa, peittää ja antaa tilalle siistin yleisilmeen. Metallisia ratkaisuja käytettäessä alakaton puhdistettavuus on merkittävä etu, jolla sisäkatto saavuttaa pidemmän käyttöiän. 

Alaslaskettu katto siistillä ja tasaisella pinnalla

Helpoin ja nopein tapa asentaa sisäkatto on liimata levyt suoraan rakenteelliseen väli- tai yläpohjaan. Yläpohjan on oltava tasainen ja puhdas, jotta kattolevyjen liimaus onnistuu mutkattomasti. Samalla sisäkatto saa siistin ja tasaisen pinnan. Seinäverhouslevyt voidaan vastaavasti liimata tai kiinnittää niille kuuluvilla listoilla seinään. 

Tämän lisäksi pinnaltaan siisti sisäkatto on ulkonäöltään miellyttävä. Laadukas alakatto voi piilottaa alkuperäisen katon epätäydellisyydet, kuten esimerkiksi LVI-ratkaisut ja kaapeloinnin. Katto voi olla myös näyttävä sisustuselementti. Samalla kattopaneelit ovat kuitenkin myös helposti irrotettavissa huollon tai remontin ajaksi. 

Kattolevyille löytyy myös ruuvikiinnitteisiä listavaihtoehtoja. Ruuvikiinnitteiset listat mahdollistavat sisäkaton levyjen nopean vaihdon esimerkiksi, jos katto tarvitsee remonttia. Alaslaskettu katto on siis myös helposti vaihdettavissa.

Sisäkatto erikoiskohteisiin Sisustus-Nummelta

Tyylikäs ja viimeistelty ala- ja sisäkatto sekä seinäverhous ovat katseenvangitsijoita. Eri materiaaleilla ja pintavaihtoehdoilla voidaan vaikuttaa sekä akustiikkaan että viihtyvyyteen. Materiaalivalinta ja asennustapa korostuu kohteissa, joissa on erityisvaatimuksia kuten hygienia, akustiikka tai kosteuden- ja palonkestävyys. Myös tilan muodot asettavat eri vaatimuksia sisäkaton asennustavalle ja materiaalin valinnalle. 

Sisäkattourakointi ja alakattourakointi luotettavasti

Laajan yhteystyökumppaniverkostomme myötä meillä on tarjota parhaat materiaalit ja ratkaisut jokaiseen kohteeseen. Ole siis yhteydessä kun tarvitset sisäkattourakointia tai alakattourakointia taitavan ammattilaisen tekemänä. Etsitään paras katto juuri sinun käyttöösi! 

Luotettava kumppani logoAAA luottoluokitus logo  RALA-pätevyys RTN jäsenyritys

Copyright © 2024 Sisustus-Nummi Oy
Lähetä tarjouspyyntö